By Dan Radulescu

Salau marinat

Durata de preparare: 30 min Ingrediente:  8 fileuri de salau (a 50 g), 3 linguri ulei de masline, sare, zeama de lamaie, o telina, o lamaie intreaga. Pentru marinata: 350 ml otet, 350 ml vin alb, doua foi de dafin, o lingurita piper boabe, zahar. Mod de preparare:  Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in …

Read more Salau marinat

By Dan Radulescu

Salau polonez

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  1 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2-3 boabe ienibahar, 3-4 cartofi, 2 oua, 1 lingura smintina, unt, 1 lingurita faina, patrunjel tocat, sare, zeama de lamiie, sfecla rosie Mod de preparare:  Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este …

Read more Salau polonez

By Dan Radulescu

Salau la gratar

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  200 gr. salau, 5 gr. unt, sare Mod de preparare:  Salaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime. Observatii:  Se serveste cu untul deasupra si diferite garnituri de legume

Read more Salau la gratar

By Dan Radulescu

Salau in sos de Riesling

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  4 bucati file de salau a cite 200 g, 50 gr. carne afumata, 4 linguri de Riesling, o ceasca de apa, 1 pahar de smintina, 1 galbenus de ou, suc de lamiie, o lingura de gelatina pentru alimente, o legatura patrunjel, o lamiie, sare Mod de preparare:  Pestele se curata …

Read more Salau in sos de Riesling

By Dan Radulescu

Salau in aspic

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  1-1,200 kg salau, 10-12 gr. gelatina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel Mod de preparare:  Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se adauga condimente, ceapa, sare, foi de dafin (1-2 foi), se toarna apa …

Read more Salau in aspic

By Dan Radulescu

Salau cu sos de lamaie

Durata de preparare: 50 min Ingrediente:  400 gr. salau, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, sare, o lingurita zeama de lamiie Mod de preparare:  Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este …

Read more Salau cu sos de lamaie

By Dan Radulescu

Salau cu patrunjel verde

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, circa 600 g file de salau, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura mustar Mod de preparare:  Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. …

Read more Salau cu patrunjel verde

By Dan Radulescu

Salau cu ciuperci

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 salau, 3 cepe, 1/2 kg ciuperci, patrunjel verde, 1 pahar vin, sare, piper, untdelemn. Mod de preparare:  Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt, adaugand 1 lingura de ulei. Se lasa sa fiarba …

Read more Salau cu ciuperci

By Dan Radulescu

Salau cu cascaval si smantana

Durata de preparare: 50 min Ingrediente:  1 1/2 kg salau, 1/2 kg smintina, 300 gr. cascaval, 2 linguri unt, 1 lingura faina, sare Mod de preparare:  Se fierbe pestele si se inlatura oasele. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se asaza fileurile de peste, presarind printre rinduri cascaval taiat cuburi mici. Se toarna …

Read more Salau cu cascaval si smantana

By Dan Radulescu

Salau pane

Durata de preparare: 1 h15 min Ingrediente:  1 kg salau , 2 linguri faina, 2 oua, 1 lingura lapte, pesmet, sare, 1 lamiie, 4-5 linguri ulei Mod de preparare:  Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ? de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin oul …

Read more Salau pane