By Dan Radulescu

Saramura de crap

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap, sare, usturoi, ardei iute, patrunjel, 2-3 rosii, 2-3 ardei capia Mod de preparare:  Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 min.Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat …

Read more Saramura de crap

By Dan Radulescu

Salau RASOL

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg salau, 1 lingura otet, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, sare, piper, foaie de dafin, lamaie, 100 g unt Mod de preparare:  Pestele spalat si curatat se pune la fiert in apa clocotita cu sare, in care s-au fiert in prealabil zarzavaturile, piperul, foaia de dafin. Se adauga o …

Read more Salau RASOL

By Dan Radulescu

Salau prajit cu usturoi

Durata de preparare: 30 min Ingrediente:  1 kg salau, 2 capatani medii usturoi, 4-5 buc. rosii, ulei, sifon Mod de preparare:  Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un mujdei, adaugind putin cite putin ulei La sfirsit se adauga …

Read more Salau prajit cu usturoi

By Dan Radulescu

Salau polonez rapid

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  500 gr. salau, zarzavaturi, cartofi, sos de oua cu unt Mod de preparare:  Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se prepara un sos de oua si unt. Bucatile de peste fiert se pun pe un platou, …

Read more Salau polonez rapid

By Dan Radulescu

Salau marinat

Durata de preparare: 30 min Ingrediente:  8 fileuri de salau (a 50 g), 3 linguri ulei de masline, sare, zeama de lamaie, o telina, o lamaie intreaga. Pentru marinata: 350 ml otet, 350 ml vin alb, doua foi de dafin, o lingurita piper boabe, zahar. Mod de preparare:  Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in …

Read more Salau marinat

By Dan Radulescu

Salau polonez

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  1 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2-3 boabe ienibahar, 3-4 cartofi, 2 oua, 1 lingura smintina, unt, 1 lingurita faina, patrunjel tocat, sare, zeama de lamiie, sfecla rosie Mod de preparare:  Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este …

Read more Salau polonez

By Dan Radulescu

Salau la gratar

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  200 gr. salau, 5 gr. unt, sare Mod de preparare:  Salaul curatat se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime. Observatii:  Se serveste cu untul deasupra si diferite garnituri de legume

Read more Salau la gratar

By Dan Radulescu

Salau in sos de Riesling

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  4 bucati file de salau a cite 200 g, 50 gr. carne afumata, 4 linguri de Riesling, o ceasca de apa, 1 pahar de smintina, 1 galbenus de ou, suc de lamiie, o lingura de gelatina pentru alimente, o legatura patrunjel, o lamiie, sare Mod de preparare:  Pestele se curata …

Read more Salau in sos de Riesling

By Dan Radulescu

Salau in aspic

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  1-1,200 kg salau, 10-12 gr. gelatina, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel Mod de preparare:  Salaul curatat si spalat se taie felii. Oasele, capul fara branhii, resturile de la curatat si icrele se pun in cratita, se adauga condimente, ceapa, sare, foi de dafin (1-2 foi), se toarna apa …

Read more Salau in aspic

By Dan Radulescu

Salau cu sos de lamaie

Durata de preparare: 50 min Ingrediente:  400 gr. salau, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 1/2 buc. telina, sare, o lingurita zeama de lamiie Mod de preparare:  Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este …

Read more Salau cu sos de lamaie