By Dan Radulescu

Rosii umplute cu peste

In aperitive din peste Ingrediente: 6 rosii mici si tari, 150 gr. peste fiert, 1 ceapa, 50 g unt, zeama de la jumatate de lamiie, sare, piper si ulei Mod de preparare: Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurs. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii, …

Read more Rosii umplute cu peste

By Dan Radulescu

Zacusca de peste lipovenesca

Ce poate fi mai bun iarna, in zilele friguroase, la masa de dimineata decat niste felii de paine prajita unse din belsug cu zacusca de peste? Pentru a prepara o delicioasa zacusca de peste aveti nevoie de legume foarte prospete, alese cu grija si peste la fel de proaspat, de preferinta peste gras. Pentru o portie (cca 40 …

Read more Zacusca de peste lipovenesca

By Dan Radulescu

Marinata de peste

Ingrediente: 3 kg macrou,1 kg ceapa, otet, apa, sare, mirodenii – foi dafin, piper boabe, boabe mustar, ienibahar, coriandru. Mod de preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie solzisori. Separat se amesteca otetul, apa (cit otet, atita apa), mirodeniile si sarea, dupa gust. Se asaza …

Read more Marinata de peste

By Dan Radulescu

Salata cu peste si muraturi

Ingrediente: 1 borcan castraveciori acri, 1 borcan gogosari in otet, 1 conserva mare macrou in ulei, 1 ceapa de marime medie, 3-4 linguri de maioneza, piper Preparare: Se spala bine cartofii, se fierb in apa clocotita, se curata calzi, apoi se taie felii subtiri care se stropesc cu ulei. Pestisorii se tin in otet, apoi …

Read more Salata cu peste si muraturi

By Dan Radulescu

Paste in trei culori cu ton

Paste in trei culori cu ton Ingrediente: aprox. 400 grame de paste; o conserva de ton de minim 200 grame (de preferat bucati), 4-5 castraveciori murati (dupa gust), ceapa verde (3-4 fire), 2-3 capatani de usturoi, suc de rosii, maioneza, plante aromatice (cimbru, busuioc, oregano), piper boabe in trei culori (rosu, verde, negru). Se folosesc …

Read more Paste in trei culori cu ton

By Dan Radulescu

Penne cu ton

Penne cu ton Ingrediente: aprox. 400 grame de paste (de preferat penne scurte), o conserva de ton de minim 200 grame, 1-2 ardei verzi, cca 6-7 linguri de maioneza facuta in casa, 2 capatani de usturoi. Se fierb pastele in apa multa, cu putin ulei si sare. Usturoiul se piseaza ca pentru mujdei. Ardeiul se …

Read more Penne cu ton

By Dan Radulescu

Aperitiv din ton

Necesar: 2 conserve de ton (2X200g), 4 castraveti murati, 100g maioneza, piper, condimente frantuzesti (iarba de Provence) dupa gust. Preparare: Se scurge bine tonul de ulei, se taie castravetii murati marunt si se lasa la scurs. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se serveste pe paine prajita.

Read more Aperitiv din ton

By Dan Radulescu

Budinca de peste

Necesar: 1 kg salau sau alt peste cu carne alba, 100g unt, 150g piine alba, putin lapte, 3 oua, sare, piper, 1/2 kg zarzavat de supa Preparare: Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu miezul de piine …

Read more Budinca de peste