By Dan Radulescu

Peste cu ceapa si maioneza

Necesar: O ceapa mare (preferabil rosie), o conserva de peste, 200g maioneza, o lingurita de zeama de lamaie. Preparare: Taiati ceapa marunt si puneti-o intr-un castron cu putina sare si lingurita de zeama de lamaie timp de 10-15 minute. Peste ceapa puneti apoi pestele din conserva si maioneza si amestecati cu o lingura de lemn. …

Read more Peste cu ceapa si maioneza

By Dan Radulescu

Saramura de biban

Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot matele si se pun cu grija la …

Read more Saramura de biban

By Dan Radulescu

Penne cu sardele

Ingrediente: 160 g macaroane scurte – penne, sare, 2 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apa), 1 lingura cimbru maruntit, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite capere. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si …

Read more Penne cu sardele

By Dan Radulescu

Peste in sos caramel

Necesar: 200g file de peste alb (fara oase),100g zahar, 50g bulion, o jumatate de lingurita de amidon alimenatar, 2 linguri ulei, putina zeama de lamaie. Preparare: Se taie pestele cubulete si se prajeste in tigaie cu 2 linguri de ulei, se amesteca usor cu o lingura de lemn fara sa se farame pestele. Se pune …

Read more Peste in sos caramel

By Dan Radulescu

Supa de fructe de mare

Ingrediente: Un pachet de fructe de mare asortate (400g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calamar, 2-3 linguri de ulei, 50g orez, putin susan, capul si coada de la un peste (crap sau salau, minim 500g), 2 cartofi medii, o conserva de porumb, piper, sare, zahar. otet. Preparare: Se fierb cartofii (curatati), se …

Read more Supa de fructe de mare

By Dan Radulescu

Peste dobrogean

Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii taiati felii si …

Read more Peste dobrogean

By Dan Radulescu

Hupa

Denumire in latina: Boops Boops Denumire in engleza: Bogue Denumire in romana: Hupa, Gupa Denumire in greaca: Gopa Descriere si biologie: Musafir foarte rar in Marea Neagra, unde se pescuiesc exemplare izolate, hupa este un peste marin cu o larga raspindire in Marea Mediterana si in Oceanul Atlantic. Corpul hupei este fusiform, iar gura este …

Read more Hupa

By Dan Radulescu

Ornate wrasse

Denumiri: Latina: Thalassoma pavo Engleza: Ornate wrasse Greaca: Gilos Biologie: Esta raspandit in Mediterana, Egee, si Atlanticul de Est, in cazuri foarte rare intra si in Marea Neagra. Prefera zonele stancoase si cu alge unde traieste in grupuri mici. Coloritul este foarte divers si este diferentiat pe sexe. Se hraneste cu moluste, crustacee si pestisori …

Read more Ornate wrasse

By Dan Radulescu

Mediterranean rainbow wrasse

Denumiri: Latina: Coris Julis, Coris Festiva Engleza: Mediterranean rainbow wrasse Greaca: Gilos Biologie: Este raspandit in Mediterana si Atlantic. Gilos traieste in grupuri mici, in zonele pietrose si cu alge. In general prefera adancimile mari dar cand se incalzeste apa iese si pe zone cu apa mica. este un peste foarte frumos, cu o coloratura …

Read more Mediterranean rainbow wrasse

By Dan Radulescu

Painted comber

Denumiri: Latina: Serranus scriba Engleza: Painted comber Greaca: Perka Biologie: Poate fi intalnit in Mediterana, Marea Neagra, Atlantic. Traieste in zone pietroase sau acoperite cu iarba. Este un peste rapitor ce e hraneste cu tot ce prinde, pesti, moluste, crustacee etc. Dimensiune maxima: 36 cm. Pescuitul: Ataca cu furie linguri grele (30-60g), voblere de adancime, …

Read more Painted comber