By Dan Radulescu

Marinata de peste

Ingrediente: 3 kg macrou,1 kg ceapa, otet, apa, sare, mirodenii – foi dafin, piper boabe, boabe mustar, ienibahar, coriandru. Mod de preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie solzisori. Separat se amesteca otetul, apa (cit otet, atita apa), mirodeniile si sarea, dupa gust. Se asaza …

Read more Marinata de peste

By Dan Radulescu

Salata cu peste si muraturi

Ingrediente: 1 borcan castraveciori acri, 1 borcan gogosari in otet, 1 conserva mare macrou in ulei, 1 ceapa de marime medie, 3-4 linguri de maioneza, piper Preparare: Se spala bine cartofii, se fierb in apa clocotita, se curata calzi, apoi se taie felii subtiri care se stropesc cu ulei. Pestisorii se tin in otet, apoi …

Read more Salata cu peste si muraturi

By Dan Radulescu

Paste in trei culori cu ton

Paste in trei culori cu ton Ingrediente: aprox. 400 grame de paste; o conserva de ton de minim 200 grame (de preferat bucati), 4-5 castraveciori murati (dupa gust), ceapa verde (3-4 fire), 2-3 capatani de usturoi, suc de rosii, maioneza, plante aromatice (cimbru, busuioc, oregano), piper boabe in trei culori (rosu, verde, negru). Se folosesc …

Read more Paste in trei culori cu ton

By Dan Radulescu

Penne cu ton

Penne cu ton Ingrediente: aprox. 400 grame de paste (de preferat penne scurte), o conserva de ton de minim 200 grame, 1-2 ardei verzi, cca 6-7 linguri de maioneza facuta in casa, 2 capatani de usturoi. Se fierb pastele in apa multa, cu putin ulei si sare. Usturoiul se piseaza ca pentru mujdei. Ardeiul se …

Read more Penne cu ton

By Dan Radulescu

Aperitiv din ton

Necesar: 2 conserve de ton (2X200g), 4 castraveti murati, 100g maioneza, piper, condimente frantuzesti (iarba de Provence) dupa gust. Preparare: Se scurge bine tonul de ulei, se taie castravetii murati marunt si se lasa la scurs. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se serveste pe paine prajita.

Read more Aperitiv din ton

By Dan Radulescu

Budinca de peste

Necesar: 1 kg salau sau alt peste cu carne alba, 100g unt, 150g piine alba, putin lapte, 3 oua, sare, piper, 1/2 kg zarzavat de supa Preparare: Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu miezul de piine …

Read more Budinca de peste

By Dan Radulescu

Peste cu ceapa si maioneza

Necesar: O ceapa mare (preferabil rosie), o conserva de peste, 200g maioneza, o lingurita de zeama de lamaie. Preparare: Taiati ceapa marunt si puneti-o intr-un castron cu putina sare si lingurita de zeama de lamaie timp de 10-15 minute. Peste ceapa puneti apoi pestele din conserva si maioneza si amestecati cu o lingura de lemn. …

Read more Peste cu ceapa si maioneza

By Dan Radulescu

Saramura de biban

Va recomand o excelenta reteta de preparat bibanii, acum, in anotimpul rece. Pe final de toamna, cand pestele este mai gras si mai bun, cand in Postul Craciunului sunt atatea dezlegari la peste. Saramura de biban Se iau cativa bibani mai frumusei (peste 2-300g), se spinteca, se scot matele si se pun cu grija la …

Read more Saramura de biban

By Dan Radulescu

Penne cu sardele

Ingrediente: 160 g macaroane scurte – penne, sare, 2 dovlecei, 2 ardei grasi, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 2 lingurite ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apa), 1 lingura cimbru maruntit, 4 fileuri de sardele (din conserva), 2 lingurite capere. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si …

Read more Penne cu sardele