By Dan Radulescu

Peste in sos caramel

Necesar: 200g file de peste alb (fara oase),100g zahar, 50g bulion, o jumatate de lingurita de amidon alimenatar, 2 linguri ulei, putina zeama de lamaie. Preparare: Se taie pestele cubulete si se prajeste in tigaie cu 2 linguri de ulei, se amesteca usor cu o lingura de lemn fara sa se farame pestele. Se pune …

Read more Peste in sos caramel

By Dan Radulescu

Supa de fructe de mare

Ingrediente: Un pachet de fructe de mare asortate (400g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calamar, 2-3 linguri de ulei, 50g orez, putin susan, capul si coada de la un peste (crap sau salau, minim 500g), 2 cartofi medii, o conserva de porumb, piper, sare, zahar. otet. Preparare: Se fierb cartofii (curatati), se …

Read more Supa de fructe de mare

By Dan Radulescu

Peste dobrogean

Ingrediente: 1-2 pesti (cca 2 kg), 4 ardei grasi, 3-4 rosii, 2 capatani de usturoi, 200 ml ulei, 50g pasta de rosii, 2-3 lamai, 100 ml vin alb sec, patrunjel, sare, piper, cimbru. Preparare: Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii taiati felii si …

Read more Peste dobrogean

By Dan Radulescu

Sufleu de salau

Durata de preparare: 1 h50 min Ingrediente:  clatite, fileuri de salau, sos bechamel Mod de preparare:  Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar clatite, iar file. Peste ultima clatita se toarna un pahar de smantana, sos bechamel si cascaval ras. …

Read more Sufleu de salau

By Dan Radulescu

Stiuca umpluta 2

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg. stiuca, o felie piine alba, 1/2 pahar ulei, 2 oua, patrunjel verde, 1 buc. morcov, 1 buc. ceapa, 4 buc. cartofi de marime potrivita, 2 litri apa Mod de preparare:  Se curata stiuca, se scoate cu atentie pielea, se spala, se freaca usor cu sare si se pune deoparte. …

Read more Stiuca umpluta 2

By Dan Radulescu

Stiuca umpluta

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  4 stiuci mici, 4 oua, 100 gr. orez, 1 pahar cu maioneza, 5 buc. ceapa mijlocie, 1 buc. morcov mare, 1 litru lapte, sare, piper, verdeata Mod de preparare:  Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. …

Read more Stiuca umpluta

By Dan Radulescu

Stiuca la gratar

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  200 gr. stiuca, 15 gr. unt, sare, zeama de lamiie Mod de preparare:  Stiuca se curata si se fierbe in citeva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarime. Observatii:  Se serveste cu ulei si lamaie.

Read more Stiuca la gratar

By Dan Radulescu

Stiuca cu rosii

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  750 gr. peste, 200 gr. bulion de rosii, 100 gr. ceapa, 1 lingura unt, sare, piper, zahar Mod de preparare:  Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau apa), sare, piper, 1/2 lingurita …

Read more Stiuca cu rosii

By Dan Radulescu

Scrumbii proaspete la gratar

Durata de preparare: – Ingrediente:  3 scrumbii mari, sare, 1 lingura mustar, 2 linguri ulei, 2 linguri pesmet Mod de preparare:  Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se sareaza si se lasa cu sarea pe ele cateva minute, apoi se ung cu ulei si cu mustar, …

Read more Scrumbii proaspete la gratar

By Dan Radulescu

Scrumbii de Dunare la gratar

Durata de preparare: – Ingrediente:  2 scrumbii de Dunare, 1 cescuta de ulei, sare, 1 lamaie, verdeata tocata, folie alminiu Mod de preparare:  Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara, sa lasa cu sarea pe ele cateva minute, apoi se ung cu ulei …

Read more Scrumbii de Dunare la gratar