By Dan Radulescu

Scrumbii cu sos englezesc

Durata de preparare: – Ingrediente:  4 scrumbii mijlocii, 2 pahare supa de zarzavat, 1 lamaie, 1 lingurita de amidon, piper boabe, sare, 1 foaie de dafin Mod de preparare:  Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se asaza intr-o cratita cu o cana de supa de zarzavat, …

Read more Scrumbii cu sos englezesc

By Dan Radulescu

Scrumbii cu sos de smantana

Durata de preparare: – Ingrediente:  3 scrumbii mijlocii, 2 linguri de unt, ½ lamaie, sare, piper, verdeata tocata, 1 cana de smantana, 1 lingurita de boia dulce, 1 ceapa mare Mod de preparare:  Se curata peste, se spala si se sareaza. Se prajeste pestele in unt, apoi se scoate pe un platou si se lasa sa …

Read more Scrumbii cu sos de smantana

By Dan Radulescu

Scrumbii cu ciuperci

Durata de preparare: – Ingrediente:  3 scrumbii proaspete, 250 g ciuperci, verdeata tocata, 1 lamaie, sare, 3 linguri unt, 1 pahar vin alb, piper macinat Mod de preparare:  Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se sareaza si pe dinauntru si pe dinafara, se lasa sa stea …

Read more Scrumbii cu ciuperci

By Dan Radulescu

Scrumbie la cuptor

Durata de preparare: – Ingrediente:  4 scrumbii, 1 lingura de unt, folie de aluminiu, cateva feliute de lamaie, sare Mod de preparare:  Scrumbiile se curata si se golesc de intestine. Daca sunt sarate, se lasa cateva ore la desarat in apa calda, apoi se ung cu unt si se infasoara in folia de aluminiu, impreuna fiecare …

Read more Scrumbie la cuptor

By Dan Radulescu

Scrumbie italiana

Durata de preparare: – Ingrediente:  4 scrumbii proaspete, ½ l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeata, 3 linguri de ulei Mod de preparare:  Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa …

Read more Scrumbie italiana

By Dan Radulescu

Saramura dobrogeana

Durata de preparare: – Ingrediente:  2 kg peste, 50 ml ulei,1 legatura verdeata, boia de ardei, sare, ardei iute Mod de preparare:  Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Saramura se pregateste cu …

Read more Saramura dobrogeana

By Dan Radulescu

Saramura de crap

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap, sare, usturoi, ardei iute, patrunjel, 2-3 rosii, 2-3 ardei capia Mod de preparare:  Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 min.Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat …

Read more Saramura de crap

By Dan Radulescu

Salau RASOL

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg salau, 1 lingura otet, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, sare, piper, foaie de dafin, lamaie, 100 g unt Mod de preparare:  Pestele spalat si curatat se pune la fiert in apa clocotita cu sare, in care s-au fiert in prealabil zarzavaturile, piperul, foaia de dafin. Se adauga o …

Read more Salau RASOL

By Dan Radulescu

Salau prajit cu usturoi

Durata de preparare: 30 min Ingrediente:  1 kg salau, 2 capatani medii usturoi, 4-5 buc. rosii, ulei, sifon Mod de preparare:  Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un mujdei, adaugind putin cite putin ulei La sfirsit se adauga …

Read more Salau prajit cu usturoi

By Dan Radulescu

Salau polonez rapid

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  500 gr. salau, zarzavaturi, cartofi, sos de oua cu unt Mod de preparare:  Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se prepara un sos de oua si unt. Bucatile de peste fiert se pun pe un platou, …

Read more Salau polonez rapid