By Dan Radulescu

Crap umplut

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeata tocata, 1 ceasca ulei, sare, piper macinat, o felie paine, 1 paharel vin alb, 1 ceapa, 1 telina Mod de preparare:  Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si …

Read more Crap umplut

By Dan Radulescu

Crap sicilian

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap, 2 cepe, usturoi, verdeata tocata, 1 telina, 4 rosii mari, 1 pahar vin alb, 1 ceasca ulei, sare, piper boabe Mod de preparare:  Se curata si se spala crapul, se taie felii si se lasa sa stea cat timp se pregateste sosul. Se curata cepele, se taie pestisori si …

Read more Crap sicilian

By Dan Radulescu

Crap prajit cu sos genovez

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap fara cap, 2 linguri unt, 2 linguri faina, sare, o cana supa de peste, 1 pahar vin rosu, sare, piper, malai sau faina Mod de preparare:  Crapul se curata, se spala si se taie in felii groase de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa sa stea 30 min. …

Read more Crap prajit cu sos genovez

By Dan Radulescu

Crap prajit

Durata de preparare: – Ingrediente:  1-1,5 kg crap, 150 g untdelemn, 2 linguri sare, un varf de cutit boia de ardei, zeama de la 1/2 lamaie, piper. Mod de preparare:  Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in felii nu prea mari. Se da sare, apoi feliile se sterg cu o carpa. Se prajesc …

Read more Crap prajit

By Dan Radulescu

Crap pane

Durata de preparare: – Ingrediente:  1-1,5 kg crap, 200 g faina, 1 ou, 100 g pesmet, 150 g untdelemn, 1 lamaie Mod de preparare:  Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in bucati care se sareaza. Acestea se sterg cu o carpa, se dau pe o parte si pe cealalta prin faina, ou, pesmet …

Read more Crap pane

By Dan Radulescu

Crap marinaresc

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap mijlociu, 1 pahar vin rosu, sare, piper macinat, 3 linguri de unt, 200 g ciuperci, 200 g arpagic, cimbru Mod de preparare:  Se curata pestele, se spala, se taie felii groase, care se sareaza si se lasa sa stea 30 min. Se curata arpagicul si se inmoaie in unt, …

Read more Crap marinaresc

By Dan Radulescu

Crap la gratar cu sos de unt

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg de crap curatat si spalat, sare, 3 linguri unt, 1 lamaie, 1 lingura mustar, piper macinat Mod de preparare:  Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min. Pestele se intoarce des, pentru a se frige uniform.Se unge cu putin ulei …

Read more Crap la gratar cu sos de unt

By Dan Radulescu

Crap in foi de dafin

Durata de preparare: 2 h Ingrediente:  1 crap de 1 1/2 kg, 2 pahare vin rosu, 150 gr. unt, 1 lingura faina, 250 gr. arpagic, 250 gr. ciuperci, foi de dafin, cimbru, sare, piper Mod de preparare:  Se curata pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se …

Read more Crap in foi de dafin