By Dan Radulescu

Peste in crusta de sare

Ingrediente: O bucata de peste mare (de carne alba), sare grunjoasa 2 kg. Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total zvantat. Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 kg) de preferinta dreptunghiular …

Read more Peste in crusta de sare

By Dan Radulescu

Peste pescaresc

Ingrediente: 750 gr. crap, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1 pahar apa, un virf cutit zahar, sare Mod de preparare: Pestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se prepara urmatorul …

Read more Peste pescaresc

By Dan Radulescu

Peste chinezesc picant

Ingredinete: 1 kg bucati de peste mare dezosat, taiat in cubulete cu latura de cca 1 cm. 200 g ghimbir tocat marunt. 300g usturoi (pisat). Frunze de coriandru 1 ceapa taiata felii subtiri 200g faina de grau 1 ou 1 ardei gras (sau kapia) praf de chilli, sare, piper negru dupa gust 5 linguri de …

Read more Peste chinezesc picant

By Dan Radulescu

Peste chinezesc cu condimente

Peste cu condimente In: Retete culinare chinezeasa Ingrediente: 800 g fileuri de peste (dezosta si curatate de piele). � ceasca de faina de grau. � lingurita amestec 5 condimente chinezesti (se gaseste in magazinele chinezesti). 3 oua 4 fire de ceapa verde 2 rosii 1 ceasca de pesmet 2 lingurite de sos de soia sare …

Read more Peste chinezesc cu condimente

By Dan Radulescu

Ciorba de peste cu praz

Ingrediente: 1 kg de pesti diversi, 3 cepe, 3 bucati albe de praz, 1 telina, � l bulion, 4 catei usturoi, sare, piper, ulei Mod de preparare Se rumeneste in ulei ceapa, prazul, telina si se stinge cu 3 litri de apa. Se pune sare, piper si usturoiul strivit. Cind au fiert toate zarzavaturile, se …

Read more Ciorba de peste cu praz

By Dan Radulescu

Carppacio de somon

Ingrediente: 1 somon de 2-3 kg, de preferinta salbatic, Mod de preparare: Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se inmoaie degetele in sare). Se scot ultimele oase cu o penseta. Se pun fileurile la congelator 20 min. (pentru a facilita taierea in felii) Se scoate, se taie …

Read more Carppacio de somon

By Dan Radulescu

Pasta de peste afumat

Ingrediente: 1 cutie sprot afumat, doua oua fierte tari, un pachet unt (sau 200 gr margarina), o lingurita mustar fin, zeama de lamaie, putina maioneza (una lingura). Mod de preparare Ingredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat. Mod de servire: Se pot umple jumatati de ou care se servesc pe frunze de salata sau …

Read more Pasta de peste afumat