By Dan Radulescu

Cum au aparut boilies-urile ?

La inceputul anilor ’70, cele mai obisnuite nade folosite �n Marea Britanie de pescarii de crap erau coaja de p�ine, sunca presata � asa-numita “luncheon meat” � momelile naturale, ca viermii sau r�mele, si pastele speciale, cu arome de crenvursti si m�ncare pentru pisici! (Curioase nade, acestea din urma. Pentru confirmare, a se vedea excelentul …

Read more Cum au aparut boilies-urile ?

By Dan Radulescu

Catalog de ingrediente- mic dictionar explicativ

Povestea acestui articol a inceput anul trecut, cand Cosmin Popescu mi-a trimis cateva imagini scanate dupa cataloagele Nutrabaits si Rod Hutchinson, de pe paginile cu nade si momeli. Erau cataloage destul de vechi, in care produsele apareau descrise cu lux de amanunte (amanunte care au disparut intre timp din multe cataloage recente, printre care si …

Read more Catalog de ingrediente- mic dictionar explicativ

By Dan Radulescu

Tiger Nuts – momeala minune

Tiger Nuts, “cypernus esculentus lativum” este in realitate un tubercul. Cultura acestei plante, originara din Egipt, este veche de peste 3000 de ani, arabii au introdus-o in Spania unde a inceput sa fie produsa in cantitati uriase. Numeroase produse deriva din aceasta aluna, ceea mai celebra fiind “Horchata de chufa”, o bautura racoritoare. Tiger Nuts …

Read more Tiger Nuts – momeala minune

By Dan Radulescu

Pellete si pellete sferice

Dupa aparitia granulelor pt crap de acum 6-7 ani asistam la o veritabila explozie de pellete. Astazi exista numeroase variante pt fabricarea peletelor cum ar fi cele fabricate din subproduse cerealiere care au interesat imediat crapistii in detrimentul traditionalei grine, fiind diferite in ceea ce priveste modul de preparare, conservarea si transportul lor. Pelletele si …

Read more Pellete si pellete sferice

By Dan Radulescu

Boilies de casa partea a II-a – Derivate din lapte

1. Caseina Caseina este proteina din lapte (fara zer) si principalul component al branzeturilor. Ultimele cercetari asupra derivatelor din lapte indica faptul ca digerarea caseinelor este foarte lenta, la nivel de alimentatie umana se recomanda inlocuirea caseinelor cu caseinate din lapte sau proteine din zer. O digerare lenta duce la o senzatie de satietate si …

Read more Boilies de casa partea a II-a – Derivate din lapte

By Dan Radulescu

Bulgari de porumb

Bulgari de porumb La prima mea participare la cupa romaniei la crap am vrut sa nadesc foarte mult cu porumb, era perioada cand se prindeau multi cteno. Fiind vorba de un concurs nu putem folosi vaporas teleghidat sau sa intru in apa ci trebuia ca nadirea sa se faca de pe mal, daca picam pe …

Read more Bulgari de porumb

By Dan Radulescu

Racheta de nadire

Pentru o gama larga de rachete de nadire, click aici Rachete nadire Nadirea are o foarte mare importanta, in special in pescuitul crapului unde fara o nadire corespunzatoare sansele unei partide reusite scad foarte mult. Tocmai de aceea nadirea este o operatie ce trebuie tratata cu mare atentie din multe puncte de vedere: locul in care …

Read more Racheta de nadire

By Dan Radulescu

Tehnici de nadire

Metode de nadire Dupa localizare, nadirea este cea mai importanta operatiune in pescuitul unui peste care isi cauta hrana ghidandu-se dupa “miros”. Cel mai important aspect al nadirii este ca nada sa ajunga acolo unde trebuie, adica pe langa carligele cu momeala. De asemenea cantitatea de nada este foarte importanta, nu trebuie sa va zgarciti …

Read more Tehnici de nadire