By Dan Radulescu

Crap cu orez

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 400 g orez, 100 ml vin, 300 ml ulei, 1 l supa, 100 g unt, 500 g ardei gras, 1 kg rosii, sare, piper. Preparare: pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se scurge, se sareaza si se condimenteaza cu piper. Se asaza intr-o tava …

Read more Crap cu orez

By Dan Radulescu

Crap cu varza

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 4 kg varza acra (capatini), 250 ml ulei, 500 g rosii, 50 g pasta de tomate, sare, cimbru, piper dupa gust. Preparare: pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se scurge, se sareaza, apoi se prajeste intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei infierbintat. Varza se …

Read more Crap cu varza

By Dan Radulescu

Legume cu rasol de peste

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 500 g morcovi, 300 g ceapa, 1,500 kg cartofi, 300 g fasole verde fiarta, 300 g mazare fiarta, 200 g unt, 100 ml vin alb, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, foi de dafin, dupa gust. Preparare: pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se …

Read more Legume cu rasol de peste

By Dan Radulescu

Zeama de peste

600 g peşte curăţit, 2-3 cepe, 2-3 morcovi, 3 cartofi, leuştean, sare, borş de casă Preparare: peştele pregătit se acoperă cu 2-3 cm cu apă rece. C�nd �ncepe a fierbe, se �nlătură spuma şi se pune la un foc foarte mic. Peste 15-20 minute se adaugă cartofii, morcovii curăţiţi, spălaţi şi taiaţi felioare, ceapa mărunţită …

Read more Zeama de peste

By Dan Radulescu

Zacusca de peste

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 700 g ceapa, 500 g morcovi, 800 g castraveti murati, 100 g pasta de tomate, 150 g masline, 1 legatura patrunjel verde, 150 ml ulei, 100 ml vin, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust. Preparare: pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala , …

Read more Zacusca de peste

By Dan Radulescu

Ciorba de peste

Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, stiuca sau peste de mare), morcov, pătrunjel, ţelină, o ceapă mare, 1-2 ardei graşi, 2 roşii de mărime mijlocie, borş, zeamă de lăm�ie, leuştean, untdelemn, sare. Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine, branhii, se taie �n bucăţi potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul se taie in bucatele …

Read more Ciorba de peste

By Dan Radulescu

Salata orientala cu peste

Pentru 10 portii: 1,500 kg peste sarat (afumat), 1 kg cartofi, 100 g ceapa, 150 g castraveti verzi, 150 g ardei gras, 1 legatura patrunjel, 500 g rosii, 2 oua, 50 ml ulei, 25 ml otet, 50 g masline, sare, piper. Preparare: Pestele se desareaza in apa rece, se fileteaza (dezoseaza) in lungime pe coloana …

Read more Salata orientala cu peste

By Dan Radulescu

Supa de raci

In: Retete culinare de peste Ingrediente: 2 tulpini de praz, 1 ceapa, 2 morcovi, 4 rosii, 500 gr. raci (de preferat de riu), 100 gr. orez, apa, ulei, sare, o foaie de dafin Mod de preparare Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt …

Read more Supa de raci